Przepisy na mniej kaloryczne wersje ciast i ciastek


W przypadku ciast i ciastek nie można użyć pojęcia "zdrowych słodyczy", ale bez wątpienia stosując kilka trików można uczynić je mniej kalorycznymi. W naszych przepisach na ciasta i ciastka nie zabraknie cukru, ale jest on używany w mniejszych ilościach, aby niepotrzebnie nie podbijać smaku potrawy. Prezentacja przepisów w oparciu o zamienniki cukru, w tym o miód i erytrytol.


  • bezcukrowy chlebek bananowy
    Bezcukrowy chlebek bananowy

    W bezcukrowym chlebku bananowym możemy całkowicie zrezygnować z cukru, dzięki wyjątkowej słodyczy przejrzałych bananów ...

  • creme brulee w wersji fit
    Creme brulee w wersji fit

    W typowej wersji creme brulee pokryty jest karmelizowanym cukrem. Niemniej w naszej wersji powierzchnię wzbogacimy równie smacznymi owocami ...

  • sernik twarogowy z rodzynkami
    Sernik twarogowy z rodzynkami

    Sernik w kąpieli wodnej bez wątpienia zadowoli miłośników ciasta „serowego” oraz niskokalorycznych deserów. A to dzięki niewielkiej ilości cukru ...

Najnowsze artykuły